Skip to main content

Whiteboard Test 2024

 

 

De beste whiteboard voor ieders budget

 

Magnetisch whiteboard

Sam Creative Whiteboard 90×120

High End

 

Whiteboards

IVOL Whiteboard 60 x 90

Mid Range

stiftbord kopen

Focus Green Magneetbord 60×45

Budget

 

beste markeerboard

Meestal is de keuze aan whiteboards zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste stiftborden

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor whiteboards

✅ Betrouwbare partners

De beste whiteboards vind je hier

Zoek jij een makkelijke manier om tijdelijke markeringen op te schrijven bijvoorbeeld als weekplanner of boodschappenlijstjes? Dan kan een whiteboard of markeerbord een geschikte oplossing zijn.

Een whiteboard wordt niet alleen voor boodschappenlijstjes gebruikt maar wordt ook vaak gebruikt in kantoren en scholen. Vooral voor vergaderingen en opleidingen kan een whiteboard een praktisch en geschikt hulpmateriaal zijn.

Het handige is dat alles wat je erop markeert niet permanent is dus je kan het makkelijk uitwissen om zo een volledige visie of bespreking stap per stap uit te leggen aan een volledige ruimte. Een scholen ken je de groene borden met krijt, tegenwoordig worden echter ook veel whiteboards gebruikt om les te geven. Deze zijn geschikt voor veelvuldig en intensief gebruik.

Wist je dat er ook whiteboards bestaan voor op je koelkast te plakken? Je hebt zo de weekplanner makkelijk leesbaar op de plek waar je elke dag voorbij komt. Op deze pagina bespreken we de beste whiteboards, tegenwoordig zijn er echt veel whiteboards te verkrijgen op het internet.

Het is een lastige klus om een geschikte markeerbord te zoeken. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan naar de beste whiteboards. Niet alleen de gebruikersbeoordelingen hebben we overlopen we hebben ook gekeken naar het materiaal, de kwaliteit het gelakte oppervlakte en de prijs. Vanuit hier hebben wij een duidelijk beeld gekregen welke whiteboards nu echt de beste zijn. De beste whiteboard voor iedere prijsklasse vind je bovenaan deze pagina terug. Als je graag nog meer alternatieve wilt geen paniek bekijk onze TOP 10 whiteboards hieronder voor de beste borden momenteel verkrijgbaar.

TIP: Een whiteboard werkt altijd met een niet-permanente markeerstift, ga dus nooit met een gewone alcoholstift op het bord schrijven want deze zijn niet uitwisbaar. Als je dit toch doet kan je ze verwijderen met een speciaal schoonmaak product voor whiteboards.

Whiteboard TOP 10

Model Review
1 Acaza whiteboard magnetisch Acaza whiteboard

84.67%

“Mooie afmeting en compleet met accessoires geleverd”

ReviewPrijs
2 IVOL Whiteboard IVOL Whiteboard

86.5%

“Leuk bord om oefeningen op te maken, om een overzicht van taken te noteren. “

ReviewPrijs
3 Focus Green Magneetbord Focus Green Magneetbord

87.83%

“Multifunctionele whiteboard met voldoende kwaliteit.”

ReviewPrijs
4 Desq magnetisch whiteboard Desq whiteboard

86.67%

“Praktisch niet te zwaar mooi van uiterlijk.”

ReviewPrijs
5 Quantore whiteboard Quantore whiteboard

88.67%

“Mooi groot bord. Goed te bevestigen en mooi afgewerkt.”

ReviewPrijs
6 Albyco Whiteboard Albyco Whiteboard

90.17%

“Een degelijk whiteboard van een mooi formaat. Stiften niet erbij geleverd.”

ReviewPrijs
7 Sam Creative Whiteboard Sam Creative Whiteboard

90.17%

“Het product is goed verpakt en goede kwaliteit voor deze prijs! Aanrader!”

ReviewPrijs
8 BüroMi Whiteboard 2.0 BüroMi Whiteboard 2.0

91.33%

“Deze sterke bord voldoet aan de eisen van de gebruikers.”

ReviewPrijs
9 Nobo Magnetisch Whiteboard Nobo Whiteboard

92.33%

“Leuk en handig hebbeding voor je kantoor of thuis.”

ReviewPrijs
10 SUDS dubbel zijdig whiteboard SUDS dubbel zijdig whiteboard

88.83%

“Handige kantelbare whiteboard, ideaal voor kantoorgebruik.”

ReviewPrijs

 

Wat is een markeerbord?

 

Waarom een whiteboard kopen?

Als je op kantoor een bord wilt ophangen waar je wekelijks andere dingen op kan markeren dan moet je gewoon gebruik maken van een whiteboard. Gebruik niet permanente markeerstiften om tijdelijk teksten of een weekplanning op te schrijven. Als de week om is wis je snel en eenvoudig alles van de oppervlakte. De nieuwe week begint dus dat betekent een nieuwe planning en goals. Een whiteboard is ideaal voor scholen, bedrijven maar ook voor thuis bijvoorbeeld op je koelkast te hangen.

Voordelen van een whiteboard

✅ Snel markeren en wissen

✅ Duurzaam, gaat lang mee

✅ Ideaal voor planningen

✅ Herbruikbaar, niet permanente inkt

✅ Duidelijk leesbaar

✅ Verschillende soorten whiteboards

✅ In meerdere maten verkrijgbaar

✅ Makkelijk in gebruik

Nadelen van een whiteboard

Werkt alleen met speciale niet permanente markers. Als je met een gewone markeerstift over de oppervlakte gaat kan je het niet makkelijk uitwissen. Grote whiteboards voor intensief gebruik kosten al gauw enkele honderden euro’s dus houdt hier rekening mee.

TIP: Een whiteboard voor op de koelkast gebruikt men vaak als weekplanner om voor to do lijstjes en boodschappen op te zetten.

 

beste whiteboard

Hoe werkt een whiteboard?

Een whiteboard letterlijk vertaald wit bord ook gekend als stiftbord of markeerbord is een glanzend meestal wit oppervlak voor het maken van niet-permanente markeringen. Het is een beetje vergelijkbaar met een groen schoolbord met krijt, maar dan is het een gladder oppervlakte waardoor markeringen op het oppervlakte snel kunnen worden gemarkeerd en gewist.

Een whiteboard komt vaak voor in bedrijven om te vergaderen of tijdens meetings. Maar ook bij mensen thuis vindt men veel whiteboards terug meestal in de keuken om boodschappen en andere to do lijstjes op te schrijven.

Een whiteboardpen of whiteboard markering is een niet permanente stift en gebruikt een uitwisbare inkt die hecht op de oppervlakte zonder eraan te binden. De uitwisbare inkt bevat niet giftige chemische verbinden zoals xyleen of tolueen in tegenstelling tot permanente markeerstiften.

 • Er zijn verschillende soorten whiteboards zo heb je vaste whiteboards dus met kader en meestal ook een aluminium onderbalk waar je de markeerstiften in kunt leggen.
 • Een andere soort is whiteboard folie, het is een kant en klare oplossing en blijft plakken en bijna alle oppervlaktes. Het laat geen sporen achter na gebruik.
 • Een andere populaire soort zijn de magnetische whiteboards ideaal voor bijvoorbeeld op de koelkast te hangen.

 

Whiteboard Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je een whiteboard koopt let dan goed op de volgende eigenschappen. Zo is niet elke whiteboard dezelfde. Er zijn whiteboards voor thuisgebruik maar ook whiteboards voor dagelijks intensief gebruik.

Meestal voor kantoor of scholen. Niet alleen de afmetingen zijn van groot belang bij de keuze van een geschikt whiteboard. Let ook goed op of je er niet permanente markeerstiften bijzitten als dit niet het geval is moet je ze apart bijkopen. Hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een whiteboard.

 • Materiaal bord
 • Afmetingen
 • Type bord
 • Bevestiging
 • Extra stiften

Materiaal bord

 • Emaillen of porselein whiteboards zijn duurzaam en hebben een lange levensgarantie. Ze komen veel voor in kantoren en scholen en zijn geschikt voor intensief gebruik. Ze zijn krasbestendig en ze absorberen geen uitwisbare inkt of permanente inkt. Ze maken gebruik van magneten mogelijk.
 • Stalen of aluminium whiteboards zijn meestal glad en makkelijk uitwisbaar. De kwaliteit wordt bepaald door de gelakte oppervlakte. Als het goed gelakt is heeft uitstekende droog-uitwisbare eigenschappen en meestal kan zelfs een permanente markeerstift van de oppervlakte verwijderd worden. Elk gecoat oppervlakte is gevoelig voor krassen. Stalen whiteboards zijn meestal magnetisch dus het maakt het gebruik van mageneten mogelijk. Aluminium whiteboards zijn meestal niet magnetisch.
 • Glazen whiteboard zijn makkelijker uit te wissen, een typisch kenmerk is dat ze geen frame hebben.
 • Melamineplaten zijn met hars doordrenkte oppervlaktes en variëren in kwaliteit. De hoeveelheid hars die op het basismateriaal wordt afgezet bepaald de kwaliteit. Deze planken zijn niet geschikt voor veelvuldig dagelijks gebruik.

Afmetingen

Let goed op de afmetingen zo zijn er whiteboards verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen. Voor thuisgebruik zijn de markeerborden kleiner en meestal geschikt voor op de koelkast te hangen als weekplanner.

Kantoor whiteboards of school whiteboards zijn veel groter en meestal een pak duurdere omdat ze voor intensief gebruik zijn gemaakt. Soms zijn ze verplaatsbaar dankzij wielen.

 

stiftbord

Type bord

 • Verrijdbare whiteboards kan je zoals de naam het zegt verplaatsen. Ze hebben wielen en zijn meestal hoog in afmeting zodat ze goed gelezen kunnen worden in een ruimte. Deze whiteboards kosten een pak duurder als gewone ophangbare whiteboards.
 • Whiteboard folie kan je op bijna alle oppervlaktes plakken en laat geen sporen achter na gebruik. Het is ideaal voor tijdelijke situaties van een whiteboard te voorzien.
 • Whiteboards met een kader om op te hangen zijn het meest populair. Je monteert zo aan een muur en ze blijven dus permanent hangen op één plek. Dit type whiteboards vind je meestal terug op kantoor of in vergaderruimtes.
 • Een magnetische whiteboard komt meestal met een set magneten die je makkelijk kunt ophangen aan het whiteboard. Zo kan je boodschappenlijstjes en facturen ophangen op een opvallende plaats.

Extra stiften

Let ook goed op of je whiteboard bijgeleverde niet permanente markeerstiften heeft. Als dit niet het geval is moet je ze extra bijbestellen. De meeste whiteboards hebben een frame waar je de markeerstiften in kan leggen of een klem voor één enkele stift.

Bevestiging

De meeste whiteboards kan je met een bijgeleverd montage systeem aan de muur hangen. Sommige whiteboards staan op een frame met wielen dus je moet ze niet bevestigen. Een andere type whiteboards zijn de folie whiteboards deze kan je kant en klaar op bijna alle oppervlaktes plakken voor tijdelijk gebruik. Ze kleven niet na.

TIP: Als je slechts tijdelijk een whiteboard nodig hebt is het misschien verstandig om whiteboard-folie te gebruiken. Dit type whiteboard kan je plakken op bijna alle oppervlaktes. Als je vergadering of evenement gedaan is kan je ze makkelijk verwijderen zonder dat er lijm-resten overblijven.

Meest gestelde vragen over whiteboards [FAQ]

Je kan speciale whiteboard reinigers kopen om gewone markeerstift van de oppervlakte te verwijderen. Gebruik altijd niet-permanente markeerstiften. Er is een whiteboard marker set beschikbaar, bekijk prijs.

De prijzen variëren afhankelijk van de grootte maar ook van hoe vaak je het whiteboard wilt gaan gebruiken. Een whiteboard voor intensief dagelijks gebruik kost veel meer als een goedkoop whiteboard voor wekelijks gebruik.