Skip to main content

Voetensteun Test 2024

 

 

De beste voetensteun voor ieders budget

 

voetensteun kopen

TWIN Ergonomic

High End

voetenbankje

CozySense voetensteun

Mid Range

voetensteunen

SWILIX Voetensteun

Budget

 

beste voetenbankje

Meestal is de keuze aan voetensteunen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste voetensteunen

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor voetenbankjes

✅ Betrouwbare partners

De beste voetenbankjes vind je hier

Als je oncomfortabel achter je bureau zit en veel uren op kantoor zit dan is een voetensteun aanbevolen om een gezonde werkhouding te creëren. Een juiste werkhouding is van groot belang om RSI klachten te voorkomen.

Het meest voorkomende probleem van een onjuiste zithouding is dat de voeten niet hoog genoeg staan ten opzichte van de werktafel. Het creëert dus een oncomfortabele zithouding. Een voetensteun voorkomt dit probleem. Dankzij een voetensteun verkrijg je de optimale hoogte tussen vloer en werktafel. Het draagt dus bij aan een ergonomische zithouding.

Als veel bureauwerk doet is een voetensteun één van de beste investeringen die je kan doen voor je gezondheid. Het stimuleert de bloedsomloop in je benen, voorkomt spataderen en verhoogt het zitcomfort.

Net zoals een voetensteun belangrijk is voor je zithouding is het ook van belang dat je een kwaliteitsvolle voetensteun koopt die stevig op zijn plaats blijft staan zonder te wiebelen. Tegenwoordig staan er duizenden voetensteunen te koop op het internet. Het vinden van een geschikte voetensteun is om die reden niet meer eenvoudig.

Om jouw zoektocht makkelijker te maken hebben wij het werk voor je gedaan. Op deze pagina vind je de beste voetensteunen momenteel op de markt. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en gekeken naar honderden voetensteunen. De beste voetensteun voor iedere prijsklasse vind je bovenaan deze pagina. Buiten deze handige suggesties vind je een TOP 10 met de beste beoordeelde voetenbankjes momenteel op de markt. Lees onze koopgids om alle specificaties te weten te komen waar je zeker op moet letten tijdens de aanschaf van een voetensteun.

TIP: Voetsteunen zorgen ervoor dat de voeten plat kunnen rusten tijdens het zitten en creëren de ideale zithouding om ergonomische blessures zoals chronische rugpijn te verminderen.

TOP 10 Voetensteunen

Model Review
1 SWILIX Voetensteun SWILIX Voetensteun

90.17%

“De voetensteun is stevig maar zeer comfortabel en de draaglus is ook zeer handig.”

ReviewPrijs
2 Blue Lion Lifestyle Voetensteun Blue Lion Lifestyle Voetensteun

90.17%

“De kwaliteit is goed, voelt zacht aan en is een fijne toevoeging.”

ReviewPrijs
3 LifeGoods Voetensteun LifeGoods Voetensteun

90%

“Goede steun en het kussen is bekleed met een fijne stof! Keuze om het kussen op de onder- of de bovenkant te draaien.”

ReviewPrijs
4 CozySense voetensteun CozySense voetensteun

89.17%

“Een multifunctionele voetensteun die op veel verschillende manieren te gebruiken is.”

ReviewPrijs
5 Strex DIN 4556 Strex DIN 4556

81.33%

“Een prima voetensteun. Prettig dat ie kan kantelen en makkelijk in hoogte verstelbaar is.”

ReviewPrijs
6 Ergolution Voetensteun Ergolution Voetensteun

75.67%

“Fijne voetsteun met meerdere standen, bobbels erop geven een fijn gevoel aan de voet bij lang zitten.”

ReviewPrijs
7 HUANUO voetenbank HUANUO voetenbank

75%

“Voelt zacht en warm aan. Schuift niet weg door de antislip.”

ReviewPrijs
8 DESQ 60072 test DESQ 60072

83.67%

“Deze voetensteun is ok qua kwaliteit. De verstelmogelijkheden zijn niet heel handig maar voor deze prijs is het prima.”

ReviewPrijs
9 TWIN voetensteun TWIN voetensteun

84.5%

“Moderne voetensteun dat mooi uitblinkt op je kantoor of thuis omgeving.”

ReviewPrijs
10 ACROPAQ Voetenbankje ACROPAQ Voetenbankje

81%

“Fijne robuuste voetensteun. Makkelijk te verstellen.”

ReviewPrijs

 

Wat is een Voetenbankje?

 

Waarom een voetensteun kopen?

Als je rugklachten hebt, restless legs (RLS) na uren achter het bureau te werken kan de grootste boosdoener het hoogte verschil tussen de vloer en werktafel zijn. Met een voetenbankje creëer je de optimale hoogte zodat je de beste ergonomische zithouding krijgt. Een voetenbankje is gewoonweg onmisbaar als je veel bureauwerk doet. Niet alleen voor je comfort maar ook voor je gezondheid! Hieronder alle voor en nadelen van een voetenbankje.

Als je veel uren op kantoor werk dan is een voetensteun 100 % aanbevolen. Bureauwerk zonder voetsteun kan schadelijk en vermoeiend zijn. Een voetsteun is één van de beste investeringen die je kan doen voor jezelf of je personeel. Het voorkomt lichamelijke klachten en je kan er comfortabeler mee zitten.

Voordelen van een voetensteun

✅ Voorkomt lichamelijke klachten

✅ Je kunt heerlijk zitten

✅ Comfort

✅ Ergonomische steun

✅ Voorkomt zwellingen en spataderen

✅ Antislip

✅ Ideaal als je tafel te hoog is

✅ Optimaal hoogte verschil vloer en bureau

✅ Werkt zonder elektriciteit

✅ In hoogte verstelbaar

✅ Kantelbaar

Nadelen van een voetensteun

Waar je zeker op moet letten is dat niet elke voetensteun comfortabel is. Goedkope niet-gecertificeerde producten zijn af te raden. Soms wiebelen ze en staan ze niet stevig op de grond. In sommige gevallen verlagen ze het zitcomfort. Nog één nadeel is dat het gebruik van een voetenbankje zorgt voor een beperkte bewegingsvrijheid.

TIP: Een voetensteun is een verhoging van de vloer zodat een ergonomische positie aan tafel mogelijk is.

 

beste voetensteun

Hoe werkt een voetenbankje?

Een voetensteun of voetenbankje is een nuttig ergonomisch hulpstuk dat helpt om de juiste zithouding aan te nemen. Een voetensteun wordt voornamelijk gebruikt door mensen die kantoor werk uitvoeren.

Een juiste houding tijdens het werken op kantoor is cruciaal voor de gezondheid. Een voetensteun compenseert de hoogte van de bureaustoel of het bureau door de voetzolen op de voetensteun te plaatsen.

Het zorgt dus voor een optimale hoogte. De voetensteun garandeert zo een ergonomisch zitten. Als de benen voeten geen contact maken met de vloer en dus hangen kan er een bloedcirculatieprobleem optreden. Het kan leiden tot spataders en andere kwalen. Als je benen tintelen of in slaap vallen tijdens bureauwerk betekent dit dat er een slechte zithouding wordt aangenomen.

Het is absoluut aanbevolen om onmiddellijk aan je gezondheid te denken en deze investering te overwegen. Geloof ons je gaat er geen spijt van hebben. Dankzij een ergonomische voetensteun kan deze situatie onmiddellijk verholpen worden.

 

Voetensteun Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende voetensteunen met allemaal verschillende afmetingen, hoogtes en specificaties. Welke is nu de beste keuze? Een goede voetensteun moet altijd verstelbaar in hoogte zijn. Elke werktafel heeft een andere hoogte dus je moet het optimale hoogte verschil kunnen instellen tussen vloer en werktafel. Lees hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een goede voetensteun.

  • Oppervlakte
  • Hoogte
  • Hellingshoek
  • Verstelbaarheid
  • Antislip
  • Design en kleur
  • Prijs

Oppervlakte

De oppervlakte van een voetensteun moet voldoende groot zijn zodat je voeten volledig vlak kunnen rusten. Een goede voetensteun heeft een breedte van minimum 45 cm en lengte van minimum 35 cm.

Hoogte

Aangezien de belangrijkste eigenschap van een voetensteun de verhoging is van de vloer is de hoogte de belangrijkste specificatie. Een goede ergonomische voetensteun kan je instellen in hoogte. Verder moet het stevig op de grond staan en al zeker niet wiebelen.

Hellingshoek

De hellingshoek of de schuinheid is ook van groot belang van een goede ergonomische zithouding. Kies een voetensteun die zowel in hoogte als helling instelbaar is.

Verstelbaarheid

Zoals je hierboven al kon lezen moet een goede voetensteun instelbaar zijn in hoogte en helling. Als dit niet het geval is, is het min of meer geen ergonomische voetensteun. Elke tafel verschilt dus kies een voetensteun die je kunt afstellen naar je wens.

Antislip

Een goede voetensteun heeft een antislip oppervlakte zowel vanboven als op de voetjes van de voetenbank. Dankzij het antislip oppervlakte kunnen je voeten comfortabel rusten zonder dat je voet gaat glippen. De pootjes moeten ook antislip zijn zodat het voetenbankje stevig op zijn plaats blijft staan.

 

verstelbare voetensteun

Design en kleur

Er zijn honderden voetenbankjes verkrijgbaar met allemaal verschillende designs en kleuren. De beste kleur is een donkere onopvallende mat zwarte kleur. Het voordeel is dat het beter bij het interieur past en dat vuil minder snel zichtbaar is dan lichtere kleuren.

Prijs

Een goede voetenbank kost al snel 50 euro. Als je echt professionele voetenbankjes koop lopen de kosten op tot 150 euro. Op deze pagina vind je de beste voetenbankjes voor een degelijk budget. De voetenbankjes die we hier bespreken zijn dus voor de gewone consument. Lees altijd extra de gebruikersbeoordelingen om te zien of de voetenbankjes geliefd zijn bij hun eigenaars.

TIP: Ga altijd voor een donker mat voetenbankje. Het past veel beter bij je bureau, valt niet op en vuil is minder rap zichtbaar.

Meest gestelde vragen over voetensteunen [FAQ]

Als de hoogte van je stoel optimaal is ingesteld maar je voeten niet vlak kunnen rusten op de grond dan is een voetensteun aanbevolen. Een voetensteun helpt het hoogte verschil te compenseren en draagt dus bij tot de juiste zithouding. Een voetensteun verminderd de belasting op rug en benen.

Een goede voetensteun moet altijd in hoogte verstelbaar zijn. Let ook goed op of de voetensteun in helling verstelbaar is. Als de voetensteun in niet hoogte verstelbaar is zoek je maar best een andere voetensteun. Elke werktafel en bureau verschilt dus een voetensteun die niet in hoogte verstelbaar is maak de voetensteun min of meer onbruikbaar.