Skip to main content

Laserprinter Test 2024

 

 

De beste laserprinter voor ieders budget

 

LaserJet

HP Color LaserJet Pro MFP M283FDW

High End

multifunctionele printer

HP LaserJet Pro MFP M28W

Mid Range

Laserprinter

Brother HL-1110

Budget

 

beste laserprinter

Meestal is de keuze aan laserprinters zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste laserprinters

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor laserprinters

✅ Betrouwbare partners

De beste laserprinters vind je hier

Als je snel documenten wilt afdrukken maar je zenuwen krijgt omdat het te lang duurt zoals dit het geval is bij een inkjetprinter dan is een laserprinter de beste oplossing. Een laserprinter drukt gemakkelijk 25 pagina’s per minuut dus facturen en tekst worden in no time afgedrukt.

Verder is het ook goedkoper in gebruik dan inkjetprinters. De aankoop prijs is helaas wel een pak duurder maar de tijd en kosten die je uitspaart na deze éénmalige aankoop prijs maken het een slimme investering. Een laserprinter wordt voornamelijk gebruik door boekhouders en kantooromgevingen. Omdat er dagelijks veel facturen en documenten worden afgedrukt voor verschillende toepassingen mag er geen tijd verloren gaan.

Een laserprinter drukt al deze documenten zeer snel af dus het is één van de beste investeringen die je kan doen in een kantoor omgeving. Het gebruik van een inkjetprinter in een kantooromgeving is volledig af te raden.

Op deze pagina bespreken we alles over laserprinters. Hoe het werkt, alle voor en nadelen maar ook een handige koopgids met factoren waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een laserprinter.

Om jou te helpen de best mogelijke laserprinter te vinden hebben wij een marktonderzoek gedaan om zo te weten te komen welke laserprinters nu echt de beste zijn. Bovenaan vind je de beste laserprinter voor iedere prijsklassen. Als je nog meer keuze wilt vind je nog alternatieven die zeker de moeite zijn in onze TOP 10 hieronder.

TIP: Een lasterprinter is de beste oplossing als je dagelijks veel tekst of facturen moet afdrukken. Een laserprinter gaat veel sneller dan een inkjetprinter maar is meestal beperkt in kleuren. Een goede laserprinter is meestal monochroom dus het kan enkel zwart-wit printen. Alhoewel de aankoop duurder is als een gewone printer is het veel goedkoper als printen met inktachtige.

Laserprinter TOP 10

Model Review
1 Brother HL-1110 Brother HL-1110

89.5%

“Super, doet wat hij moet doen en print ook nog eens super snel!”

ReviewPrijs
2 HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

89.17%

“Mooie snelle handige printer, met talloze mogelijkheden.”

ReviewPrijs
3 HP LaserJet Pro MFP M28w review HP LaserJet Pro MFP M28w

93.5%

“Zeer handzame en elegante laserprinter van HP! Prachtig witte design.”

ReviewPrijs
4 Brother HL-L2350DW Brother HL-L2350DW

93.83%

“Draadloze printer voor Mac en Windows. Heel aantrekkelijk en maakt weinig lawaai. “

ReviewPrijs
5 Kyocera ECOSYS M5526CDW Kyocera ECOSYS M5526CDW

88.33%

“Zeer complete en degelijke grote laserprinter met verschillende handige functies.”

ReviewPrijs
6 HP LaserJet Pro M15w HP LaserJet Pro M15w

92.67%

“Voor kleine printer is deze ideaal voor thuisgebruik, enkel de prijs mag minder zijn.”

ReviewPrijs
7 Canon i-SENSYS MF643Cdw Canon i-SENSYS MF643Cdw

87.83%

“Het is een prima apparaat, doet zijn werk en maakt goede prints. “

ReviewPrijs
8 HP LaserJet Pro M148FDW HP LaserJet Pro M148FDW

92.17%

“De printer werkt erg goed en produceert kopieën van hoge kwaliteit.”

ReviewPrijs
9 HP Color LaserJet Pro M479dw HP Color LaserJet Pro M479dw

89.33%

“De printer geschikt voor intensief gebruik zowel thuis als op klein-middelgroot kantoor. “

ReviewPrijs
10 HP Laser 107w HP Laser 107w

92.5%

“Dit is een uitstekende printer, klein. maar werkt prima naar behoren. “

ReviewPrijs

 

Wat is een laserprinter?

 

Waarom een laserprinter kopen?

Als je geen tijd wilt verliezen omdat je dagelijks veel documenten afdrukt is een laserprinter gewoon de standaard. Met een laserprinter kan je tot 39 pagina’s per minuut afdrukken dus gedaan met eindeloos wachten op die trage inkjetprinter. Verder vervang je tonerpoeder minder snel dan inktachtige dus op lange termijn is spaart het kosten uit. Het is gewoon een slimme investering.

Voordelen van een laserprinter

✅ Weinig onderhoudt

✅ Beter bestand tegen Uv-straling

✅ Ideaal voor kantooromgevingen

✅ Beste keuze voor boekhouders

✅ Afdruksnelheid, 25 pagina’s per minuut

✅ Goedkoper in onderhoudt

✅ Geen droogtijd

✅ Kost op lange termijn minder

✅ Nauwkeuriger afdrukken

✅ Gebruiksgemak

Nadelen van een laserprinter

De afdrukkwaliteit van foto’s is minder dan inkjetprinters. Meestal missen de afbeeldingen het diepte effect en de kleurechtheid. Bij goedkopere laserprinters kan een licht raster zichtbaar zijn. Als je van plan bent om veel foto’s af te drukken die van hoge kwaliteit moeten zijn raden we dus of om gewoon een inkjetprinter te nemen.

Nog een groot nadeel is de prijs, deze is veel duurder als inkjetprinters. Tonercartridges moet je ook bijvullen of vervangen. Toner is een poeder dat net zoals inkt zorgt dat er tekst en afbeeldingen op het papier worden gedrukt. Dit wordt gedaan door middel van een drum. Een drum is het onderdeel dat zorgt dat het poeder op het papier wordt gedrukt. De drum moet ook vervangen worden om de zoveel tijd, dit hangt af van type en merk laserprinter. Je kan zowel de drum als toner apart bijstellen bij de webshop waar je een printer hebt gekocht.

Houdt er ook rekening mee dat een laserprinter meer elektriciteit verbruikt dan een gewone inkjetprinter.

 

laserprinters

Hoe werkt een laserprinter?

Een laserprinter is een printer die gebruikt maakt van laser of led-licht om poeder op te warmen waarna het zich hecht aan papier. Een lasterprinter heeft geen heen en weer bewegende printkop. Printen met een laserprinter gaat veel sneller dan printen met een inkjetprinter. Een laserprinter print 1 pagina om de 2,5 seconden wat neer komt op 25 pagina’s per minuut.

Een laserprinter is om deze reden onmisbaar op kantoor omgevingen om snel facturen en documenten uit te printen. Zoals je hierlangs al kon lezen zijn de meeste laserprinters monochroom dus zwart-wit. Er zijn duurdere laserprinters die kleuren kunnen printen maar de kwaliteit van de kleuren en voornamelijk foto’s zijn veel lager dan zelfs goedkopere inkjetprinters.

Een laserprinter maakt geen gebruik van inktcartridges maar van toner poeder waarmee tekst en afbeeldingen op het papier worden gehecht. De drum zorgt ervoor dat het tonerpoeder poeder op het papier wordt gedrukt. Dankzij statische elektriciteit brengt de lichtgevoelige rol van de drum het poeder op het papier. Door de warmte en druk hecht het tonerpoeder zich aan het papier.

TIP: Als je van plan bent voornamelijk tekst af te drukken dan is een laserprinter de beste oplossing. Niet alleen gaat het veel sneller, het spaart veel kosten uit vergeleken met een inkjetprinter. Het grootste nadeel is dan weer dat ze niet zo geschikt zijn voor afbeeldingen te printen.

 

Laserprinter Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende lasterprinters allemaal met hun eigen voor en nadelen. Zo printen de meeste laserprinters zwart-wit maar zijn er ook duurdere modellen die kleuren kunnen printen. Verder speelt het aantal papier dat de printer per minuut kan afdrukken ook een rol in het kiezen van de juiste laser printer. In dit hoofdstuk alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een lasterprinter.

 • Zwart-wit of kleur
 • Scanner
 • All-in one printer
 • Afdruksnelheid
 • Formaat
 • Dubbelzijdig afdrukken
 • Verbindingen
 • Afdrukresolutie
 • Prijs

Zwart-wit of kleur

De meeste laserprinters die je kan terugvinden op deze pagina printen zwart-wit. Echter zijn er ook laserprinters die kleur kunnen printen. Zowel de kwaliteit van de afbeeldingen als kleurdieptes zijn van veel mindere kwaliteit dan het geval met zelfs goedkopere inkjetprinters. Een laserprinter is ideaal voor tekst en documenten snel af te printen.

Scanner

 • Gewone scanner: De meeste laserprinters hebben een scanner waarmee je documenten makkelijk kunt scannen of kopiëren. Meestal slaat de printer het gescande document automatisch op in pdf formaat maar dit is niet altijd het geval lees dus goed de productinformatie als je deze optie zeker wilt hebben.
 • Automatisch dubbelzijdig scannen: Duurdere laserprinters kunnen dubbelzijdig scannen en kopiëren. Ideaal als je veel documenten wilt scannen of kopiëren.

All-in one printer

Een all-in one printer kan zowel zwart-wit als kleur printen, scannen, dubbelzijdig scannen, documenten snel scannen, kopiëren en uitdrukken maar kan ook gebruikt worden als bijvoorbeeld fax. Moderne all-in one printers kunnen gescande documenten rechtsreeks mailen. Uiteraard kosten deze multifunctionele laserprinters veel meer als standaard inkjetprinters, ze worden voornamelijk gebruikt in kantooromgevingen.

Afdruksnelheid

De afdruksnelheid van een laserprinter kan gaan tot 39 pagina’s per minuut. De meeste laserprinters kunnen rond de 25 zwart-wit pagina’s per minuut afdrukken.

Formaat

Kijk ook goed in welk formaat de laserprinter kan printen, zo heb je 10 x 15 cm; A4 maar ook Envelop-formaat. Als je specifieke een formaat wilt printen ga dan altijd goed na of de printer dit formaat ondersteunt.

 

laser printer

Dubbelzijdig afdrukken

Voornamelijk duurdere laserprinters kunnen zowel enkel als dubbelzijdig afdrukken. Zo kan je papier uitsparen maar het is ook makkelijk om bijvoorbeeld in te kaften.

Verbindingen

 • Wifi: Kijk goed na of de laserprinter van je keuze over een wifi verbinding beschikt niet alle laserprinters ondersteunen dit.
 • Bluetooth: Dankzij een bluetooth verbinden kan makkelijk met je smartphone of computer documenten uitprinten. De voorkeur gaat naar wifi of ethernet connectie.
 • Ethernetkabel: Met een ethernetkabel verbinding ben je altijd zeker dat de printer goed aangesloten is zonder storingen die bij een wifi printer wel kunnen voorkomen.

Afdrukresolutie

De print resolutie uitgedrukt in DPI bepaald de kwaliteit van de afgedrukte documenten. Een veel voorkomende Print resolutie (DPI) is 600 x 300. Duurdere laserprinters kunnen een DPI tot 1200 x 1200 hebben.

Prijs

Een laserprinter is veel duurder dan een gewone inkjetprinter. De prijzen lopen van 100 tot 1000 euro. Een laserprinter is een goede investering voor kantooromgevingen waar veelvuldig afgedrukt wordt. Op lange termijn spaart een laserprinter kosten uit omdat je minder inkt moet bijvullen.

TIP: Nog een voordeel is dat afgedrukt papier geen droogtijd nodig heeft zoals dit wel het geval is met inkjetprinters.

Meest gestelde vragen over laserprinters [FAQ]

Dit hangt af van de capaciteit van de toner maar ook de fabrikant. Zo heb je XL formaten maar ook normale toners. Het aantal papieren dat je kan afdrukken met een volle toner ligt rond de 550 tot 1800. Veel goedkoper dan printen met een inktcartridges.

Meestal geeft de laserprinter automatisch aan als drum moet vervangen worden. Als een specifiek aantal pagina’s is gedrukt krijg je een waarschuwing. Goedkopere laserprinters hebben een toner en drum in één dus je vervangt beiden als de toner op is. Als het part is gaat een drum meestal 5 tot 10 keer langer mee als een toner.

Voor een degelijke laserprinter betaal je al gauw 150 euro en meer. Duurdere laserprinters meestal met extra functies kosten al snel 1000 euro of meer. Omdat het printen met een laserprinter veel goedkoper is dan met inkjetprinters bespaar je op lange termijn meer kosten uit.