Skip to main content

Papierversnipperaar Test 2024

 

 

De beste papierversnipperaar voor ieders Budget

 

papierversnipperaar kopen voor kantoor

Fellowes 79Ci

High End

 

papiervernietiger kopen

HSM X10

Mid Range

 

papier shredder

Rexel Prostyle+ 5

Budget

 

papierversnipperaars

Meestal is de keuze aan Papierversnipperaars zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Van deze papiervernietigers kan je zeker zijn dat ze veilig zijn voor je betrouwbare documenten te vernietigen.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor papierversnipperaars

✅ Betrouwbare partners

De beste papiervernietigers kopen

Ben jij op zoek naar een veilige manier om je papier te versnipperen die er voor zorgt dat er geen betrouwbare informatie in de verkeerde handen terecht komt? Zoek dan niet verder! Op deze pagina vind je alle informatie over papierversnipperaars. Wat een papierversnipperaar is, hoe het werkt, en welke verschilde veiligheidsklassen er zijn zodat u zonder kopzorgen het papier kan versnipperen. Dit is het referentiepunt voor papiervernietigers.

Hier zal je de beste papierversnipperaar vinden. Wij hebben een grootschalig consumentenonderzoek gedaan en vanuit daar konden we de beste papiervernietigers selecteren. Deze komen allemaal aan bod in onze detailleerde TOP 10. Klik op Lees review om naar de review pagina te gaan, of klik op koop nu om het apparaat te kopen bij één van onze betrouwbare partners.

Deze papierversnipperaars zijn veel duurder als goedkopere modellen voor thuisgebruik. Denk hierbij aan Veiligheid klasse 5-7
test

Papierversnipperaar TOP 10

Model Review
1 HSM Papiervernietiger X10 HSM Papiervernietiger X10

93.33%

“Functioneert goed deze papiervernietiger, het voldoet aan alle verwachtingen enkel niet voor hard karton.”

ReviewPrijs
2 Rexel - Papiervernietiger - Style - P3 Rexel Papiervernietiger Style

86.17%

“Deze voordelige apparaat is geweldig voor thuis gebruik maar op bepaalde vlakken kan het beter.”

ReviewPrijs
3 Fellowes 53C snippers P4 10 Vel Fellowes 53C snippers

92.17%

“Handzaam systeem, de papierversnipperaar voldoet aan de verwachtingen.”

ReviewPrijs
4 Renkforce versnipperaar S7Cd Renkforce versnipperaar S7Cd

89.67%

“Deze schone papierversnipperaar heeft een krachtige motor maar het versnipperen kan beter.”

ReviewPrijs
5 HSM S5 HSM S5

88.83%

“Wisselvallige opmerkingen over deze papierversnipperaar maar een voordelig apparaat.”

ReviewPrijs
6 Rexel Momentum X406 kopen Rexel Momentum X406

94.17%

“Een populaire Rexel papierversnipperaar die uw vertrouwelijk papieren kan vernietigen.”

ReviewPrijs
7 Rexel Promax RPX612 Rexel Promax RPX612

94.67%

“Het is een zeer goede papierversnipperaar om je documenten te vernietigen.”

ReviewPrijs
8 Rexel Prostyle+ 5 Meest populair Rexel Prostyle+ 5

95.67%

“Alleen maar positief deze Rexel Prostyle+ 5, het shreddert papier heel snel.”

ReviewPrijs
9 DESQ Papiervernietiger 20052 DESQ 20052

93.83%

“Het is een solide compacte geruis arme papierversnipperaar.”

ReviewPrijs
10 Fellowes 79Ci - review test Fellowes 79Ci

89.83%

“Zeer handige en duurzame papiervernietiger die met gemak papier versnippert voor op kantoor en thuis. Met een P4 Veiligheidsnorm is deze ons aanbevolen High End winnaar.”

ReviewPrijs

 

Wat is een papierversnipperaar?

 

Waarom een Papier Shredder kopen?

Als jij vertrouwelijk papier wilt versnipperen of gevoelige documenten in uw archief. Zoals documenten met persoonsgegevens Dan is het verstandig om een betrouwbare papiervernietiger aan te schaffen met een veiligheidsklasse tussen DIN P-3 en DIN P-4.

Deze papierversnipperaars zijn relatief goedkoop en voldoende geschikt voor de meeste bedrijven en thuisgebruik. In het volgende scenario leggen we je uit waarom een goede papiervernietiger een veilige investering is voor jezelf of je bedrijf.

“Sommige documenten dienen bij wet te worden vernietigd.”

Een reeks documenten wordt per ongeluk bij het oud papier buitengezet. Identiteitsdieven die gevoelige informatie of bedrijfsgegevens willen verstrekken maken georganiseerd jacht op deze betrouwbare gegevens.

Die gegevens gebruiken ze later dan om valse facturen naar partners of de persoon / bedrijf in kwestie te sturen. De facturen lijken net echt en gaan in veel gevallen onopgemerkt voorbij tot het te laat is. Dit kan zware financiële gevolgen hebben en in sommige gevallen oplopen tot belachelijke bedragen.

De voordelen van een papiervernietiger

✅ Direct klaar voor gebruik

✅ Bescherming voor vertrouwelijke informatie

✅ Documenten worden onleesbaar

✅ Veilig om weg te gooien

✅ Neemt minder afvalruimte in

✅ Voorkomt datalekken, imageschade

✅ Veilig Vernietigen van klant- of werknemersinformatie

✅ U voldoet aan de wetgeving

✅ Komt professioneel over naar uw klanten

✅ Milieu vriendelijk, kan eenvoudig gerecycleerd worden

 • Maakt veel lawaai
 • Vereist onderhoud
 • Afkoelingsperiode
 • Max aantal vellen papier tegelijk
 • Niet echt geschikt voor grote hoeveelheden papier

Fellowes 79Ci
Meest populair Rexel Prostyle+ 5
HSM Papiervernietiger X10

Vanaf Veiligheidsniveau DIN P-3 veranderen stroken in snippers, ons advies is om minimaal een DIN P-3 papierversnipperaar te kopen voor de vernietiging van gevoelig materiaal zodat de betrouwbare informatie niet kan herwonnen worden.

En daar blijft het niet bij, identiteitsdieven stoppen niet alleen bij financiële gegevens. Soms wordt er gevoelige informatie verschaft die als chantage kan gebruikt worden, en soms worden er ook door concurrerende partijen op deze manier naar geheime informatie gezocht die bijvoorbeeld het imago kan schaden van het bedrijf. Strategieën, technologie, en zelfs login gegevens kunnen verloren gaan indien je deze betrouwbare documenten niet juist versnippert. Dus overweeg om een veilige en betrouwbare papierversnipperaar aan te schaffen, zodat je zeker veilig bent naar de toekomst.

 

Papierversnipperaar review test

Hoe werkt een papierversnipperaar?

Een papierversnipperaar, ook wel een shredder of papiervernietiger genoemd, versnippert documenten tot kleine snippers zodat de tekst niet meer gelezen kan worden. Papierversnipperaars kunnen over het algemeen enkele A4 bladen tegelijk versnipperen, er bestaan natuurlijk ook grotere papier shredders die hele documenten gelijk kunnen versnipperen.

Een papierversnipperaar versnippert het papier door het in de lengterichting te snijden. Meer geavanceerdere en duurdere modellen snijden het papier ook in de breedte. Papierversnipperaars kennen een veiligheidsniveau op basis van DIN-norm 66399. De veiligheidsniveaus bestaan uit DIN P-1 tot en met DIN P-7.

Het laagste veiligheidsniveau start bij DIN P-1: dit zijn meestal de goedkopere modellen voor thuisgebruik die enkel dienen voor reclame en eenvoudig papier werk te versnipperen, echter kunnen deze modellen gereconstructureerd worden door identiteitsdieven.

Waardoor deze papierversnipperaars niet geschikt zijn voor bedrijven waar vertrouwelijk papier versnipperd moet worden, hier neem je best een papierversnipperaar met een Veiligheidsklasse van minstens DIN P-3.

Veiligheidsniveaus DIN P-1 t/m DIN P-7

Hoe hoger de veiligheidsklasse DIN P-1 < DIN P-7 hoe fijner de papiersnippers.

DIN P -1: Algemene documenten (Zeer Eenvoudige Reproductie) Grootte snipper: ≤ 2000 mm² of ≤ 12 mm brede stroken


DIN P -2: Interne documenten (Eenvoudige Reproductie)

Grootte snipper: ≤ 800 mm² of ≤ 6 mm brede stroken


DIN P -3: Vertrouwelijke documenten (Reproductie Vereist inspanning)

Grootte snipper: ≤ 320 mm² of ≤ 2 mm brede stroken


DIN P -4: Zeer vertrouwelijke documenten

Grootte snipper: ≤ 160 mm² of ≤ 6 mm brede stroken


DIN P -5: Geheime documenten

Grootte snipper: ≤ 30 mm² of ≤ 2 mm brede stroken


DIN P -6: Hoog beveiligde Geheime gegevens

Grootte snipper: ≤ 10 mm² of ≤ 1 mm brede stroken


DIN P -7: Hoogst geheime documenten (Reproductie niet mogelijk)

Grootte snipper: 5 mm² of ≤ 1 mm brede stroken

 

Papiervernietiger Koopgids

 

 

beste papierversnipperaar voor thuis

Het is van belang dat u uw papierversnipperaar regelmatig onderhoud, dit om de levensduur van de machine te bevorderen en ook de kwaliteit te garanderen.

Als uw apparaat wilt genieten van een optimale levensduur is het belangrijk dat je wanneer je de opvangbak leeg maakt het apparaat insmeert met olie. Sommige shredders moeten meer gesmeerd worden als andere apparaten lees goed de gebruikershandleiding van je machine. Je kant het een beetje vergelijken met een elektrisch scheerapparaat wat ook met olie onderhouden wordt.

 • Breng voorzichtig olie in de invoermond van het apparaat waar je normaal papier insteekt. Ga van links naar rechts zodat het gehele shredder ingang gesmeert kan worden en zet het apparaat 30 seconden aan.
 • Gebruik kant en klare Olievellen, dit zijn A4 papieren waar de olie in zit. Dus je moet gewoon de olievel versnipperen en dan het apparaat 30 seconden laten draaien.
 • Je kan ook zelf je eigen olievel maken door aan de zijkanten van een A4 blad met olie te begieten. Doe dit voorzichtig en niet teveel, je blad mag niet doordrekt zijn. Plak nu een ander A4 blad aan op je A4 blad met olie en je hebt niet een zelfgemaakte olievel. Steek deze nu in je papierversnipperaar en laat het machine 30 seconden nadraaien.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een wafel ijzer komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

Welke capaciteit heeft u nodig?

Hoeveel mensen maken er gebruik van de papier shredder? Het Maximum aantal vellen dat je apparaat per keer kan versnipperen. En ook de inhoud van je opvangbak zijn factoren om te overwegen bij je aankoop van een papierversnipperaar

 • 1 gebruiker, laag gebruik: 1-10 vellen per keer, opvangbang onder de shredder
 • 1-5 gebruikers, kantoor gebruik: 10-20 vellen per keer, uitschuifbare opvangbak
 • Meer dan 5 gebruikers, groter bedrijf: Meer dan 20 vellen per keer, uitneembare opvangbak

Afkoelperiode

Een papierversnipperaar moet na enkele keren snipperen afkoelen. Dit verschilt van apparaat. De meeste papiervernietigers hebben een afkoelperiode van 30 minuten. Hoe hoger het DIN P niveau hoe langer de afkoelperiode aangezien de hogere beveiligingsklasse het papier veel fijner versnipperd dan een lagere veiligheidsklasse.

Stroken of slierten versnipperd papier?

Strip-cut: DIN P-1 en DIN P-2 : Laag veiligheidsklasse

Cross-cut: DIN P-3 en DIN P-4: Matig veiligheidsklasse

Micro-cut: DIN P-5 t/m DIN P-7: Hoge beveiligingsklasse

Kantoortest.nl raadt een minimum DIN P-3 shredder aan voor het vernietigen van gevoelige documenten.

Meest gestelde vragen over Papiervernietigers (FAQ)

We raden aan je shredder in te smeren elke keer dat je de opvangbak ledigt.

Het is van groot belang dat u nooit u vingers of andere voorwerpen in het apparaat steekt, steek enkel papier en documenten in de papiervernietiger of in sommige gevallen, identiteitskaarten als dat mogelijk is. Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding van het apparaat voor je het gaat gebruiken. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken. Duurdere apparaten hebben meestal een veel krachtigere shredder en kunnen ernstige letsels veroorzaken.

In de meeste gevallen enkel papier! Dit wordt gebruik om de volgende dingen onleesbaar te maken: creditcardbewijzen, facturen, bankafschriften, aanvragen enz.,.. Ook persoonsgegevens moeten vernietigd worden volgens de wet als de bewaartermijn verstreken is.

Dit verschilt van model tot model, papier kan je altijd versnipperen. In sommige gevallen ook nietjes, paperclips en creditcards. Lees goed de specificaties van je apparaat en de handleiding zodat je zeker bent wat er in mag versnipperd worden.

Als je archief te groot is om zelf te vernietigen kan het van belang zijn een gecertificeerde betrouwbare data vernietiging expert in te schakelen.