Skip to main content

Wifi versterker Test 2024

 

 

De beste wifi versterker voor ieders budget

 

repeater kopen

AVM FRITZ!Repeater 3000

High End

wifi versterker

AVM FRITZ!Repeater 2400

Mid Range

wireless repeater

TP-Link RE450

Budget

 

beste wifi repeater

Meestal is de keuze aan wifi versterkers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste wifi versterkers

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor wifi boosters

✅ Betrouwbare partners

De beste wifi versterkers vind je hier

Woon jij in een woning met 1 of meerdere verdiepingen dan loop je ooit sowieso tegen de lamp met je wifi signaal. Een draadloos netwerk wordt zodanig verzwakt door muren dat je nu op je kamer geen draadloze verbinding meer kan maken. Soms kan je wel verbinding maken maar het netwerk gaat traag en valt af en toe weg.

Als jij dit probleem maar al te goed kent en hier vanaf nu een einde aan wilt maken dan kan dat met een wifi versterker. Een wifi versterker is een handig apparaat dat het bereik van een bestaand wifi netwerk vergroot en versterkt. Op plaatsen met een slechte wifi verbinding kan je met een wifi booster dit probleem voorgoed verhelpen.

Ken je dat gevoel als je in bed ligt met je smartphone en de verbinding ineens weg valt? Gewoonweg irritant. Een wifi repeater is de beste oplossing en is goedkoop in aanschaf.

Op deze pagina bespreken we alles over wifi repeaters, wat het is hoe het werkt, alle voor en nadelen en een handige koopgids met alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een wifi booster. Bovenaan deze pagina vind je de beste wifi versterker voor iedere prijsklasse.

Als je nog meer keuze wilt vind je volwaardige alternatieve in onze TOP 10 wifi versterkers hieronder. Kantoortest.nl heeft een consumentenonderzoek op de meest populaire wifi versterkers gedaan. Met al deze data hebben we een duidelijk beeld gekregen welke wifi versterkers we hier kunnen aanbevelen. Alle wifi versterkers in onze top 10 hebben een zeer goede gebruikersbeoordeling, het zijn dus kwaliteitsvolle apparaten.

TIP: Draadloze wifi versterkers worden vaak gebruikt om het wifi signaalbereik en de sterkte in huizen en kleine kantoren te verbeteren.

TOP 10 Wifi Repeaters

Model Review
1 TP-LINK RE200 TP-LINK RE200

86.33%

“Handige WiFi extender met LAN optie, voldoet aan de verwachtingen.”

ReviewPrijs
2 TP-Link RE450 TP-Link RE450

88.17%

“Fijne app erbij, mooie vormgeving (wel aan de grote kant) en snel internet!”

ReviewPrijs
3 TP-Link WA850RE TP-Link WA850RE

83.67%

“Makkelijk in te stellen dankzij de WPS functionaliteit, en werkt prima, het bereik op de beoogde ruimte is perfect!”

ReviewPrijs
4 TP-Link RE305 TP-Link RE305

87.83%

“Ideale versterker om overal in en om huis goede ontvangst te hebben.”

ReviewPrijs
5 AVM FRITZ!Repeater 3000 AVM FRITZ!Repeater 3000

87.17%

“Super draadloze verbindingen zonder in te leveren aan snelheid.”

ReviewPrijs
6 MD-goods WiFi Versterker MD-goods WiFi Versterker

90.67%

“Prima product en doet wat het moet doen!”

ReviewPrijs
7 AVM FRITZ!Repeater 2400 AVM FRITZ!Repeater 2400

84.5%

“De Repeater 2400 werkt zoals beschreven, stabiel, veilig en snel!”

ReviewPrijs
8 Gymston WiFi Versterker Gymston WiFi Versterker

87.67%

“Een goede aanwinst voor thuis als je slechte verbinding hebt. Lekker compact en valt niet op in huis.”

ReviewPrijs
9 Xiaomi Wifi Versterker Xiaomi Wifi Versterker

87.33%

“Voor de prijs die het heeft, is het een zeer goed product dat goede prestaties biedt, maar in specifieke gevallen.”

ReviewPrijs
10 Adge wifi versterker Adge wifi versterker

87.5%

“Werkt goed en geen ingewikkelde handelingen nodig om je WIFI te verbeteren.”

ReviewPrijs

 

Wat is een Wifi Versterker via stopcontact?

 

Waarom een wifi repeater kopen?

Als je draadloze verbinding de hele tijd weg valt in je kamer of op je bureau en daar geen ethernet aansluitingen zijn bestaat er eigenlijk geen andere optie. Je zal een wifi repeater moeten aanschaffen anders valt de verbinding de hele tijd weg. Op deze pagina vind je de beste wifi versterkers momenteel op de markt. Deze modellen zijn voldoende voor de meeste huishoudens. Hieronder alle voordelen van een wifi extender.

Voordelen wifi versterker

✅ Makkelijk te installeren

✅ Vergroot het bereik van je Wifi

✅ Goedkoop in aanschaf

✅ Rechtstreeks in stopcontact

✅ Geen kennis nodig voor installatie

✅ Internet verbinding om moeilijk bereikbare plaatsen

Nadelen wifi versterker

Het grootste nadeel van een wifi versterker is dat de snelheid met minstens 50 % verzwakt wordt. Kijk goed naar de snelheid van de wifi repeater je wilt zeker een nieuwe met voldoende Mbps / sec. Als je met meerdere gebruikers bent is het verstandig een wifi booster met simultaneous dual-band of MU-MIMO te nemen zo ben je zeker dat het signaal niet te fel verzwakt wordt als je met meerdere gebruikers tegelijk gaat youtuben of netflixen.

Oudere wifi versterkers openen mogelijk een extra beveiligingsprobleem omdat het apparaat niet over een WPA2-PSK versleuteling beschikt. Als je op kantoor werk ga dan altijd na of de wifi versterker voldoende beveiligd is.

TIP: Een wifi versterker is in veel gezinnen tegenwoordig onmisbaar. Omdat er veel muren zijn en vooral als je woning 2 verdiepingen heeft kan het heel snel voorkomen dat het signaal zodanig verzwakt wordt dat er op de bovenste verdieping geen internet meer is. Een wifi booster is gewoon een simpele en praktische oplossing om dit probleem te verhelpen.

 

beste wifi versterker

Hoe werkt een wifi versterker?

Een wifi versterker ook wel een wifi booster of wifi repeater genoemd is een apparaat dat een bestaand wifi signaal van een draadloze router of modem opneemt en het opnieuw uitzendt om een tweede draadloze netwerk te creëren. Een wifi repeater is handige uitvinding. Hier bij mij in de flat hebben we een wifi repeater aangesloten omdat onze modem die in de living geïnstalleerd is niet voldoende signaal geeft tot onze andere kamers.

Dit is een veelvoorkomend probleem. Je kan natuurlijk kabels door het huis leggen maar oogt in veel gevallen niet mooi tenzij ze de netwerkkabel in de muur is ingebouwd zoals een stopcontact.

De meeste wifi repeaters kan je rechtstreeks in het stopcontact steken en van daar vergroten ze het bereik van je bestaande wifi netwerk. Sommige wifi repeaters zijn een modem op zich je moet ze dus niet rechtstreeks tegen de muur in het stopcontact steken, ze zien er hetzelfde uit als een kleine modem.

In onze slaapkamer hebben we wel signaal maar deze is zeer zwak, de verbinding gaat 10 keer trager en valt af en toe weg, vandaar dus onze keuze om een wifi booster in onze kamer te zetten. Onze wifi booster werkt heel simpel je steekt het apparaat gewoon in het stopcontact van de betreffende kamer.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_repeater

Het installeren van een wifi repeater

Het installeren van een wifi repeater is echt kinderspel. Steek de wifi booster in een stopcontact dicht in de buurt van je wifi modem. Kijk daarna op je wifi modem en zoek de WPS druk knop. Dit is een knop die het mogelijk maakt apparaten te verbinden zonder manueel een wachtwoord in te moeten voeren. Zodra je op de WPS knop van je modem hebt gedrukt ga je naar de wifi repeater en ook deze heeft een WPS knop.

Druk hier nu ook op. Meestal moet je de knop indrukken. Lees de gebruikershandleiding van je wifi repeater want dit verschilt van model tot model. Na deze stap gaat het indicatielampje van je wifi repeater branden en is het apparaat succesvol verbonden met je huidige draadloze netwerk. Neem nu de wifi repeater uit je stopcontact en plaats het in de kamer met een slecht bereik. Zodra de wifi repeater aangesloten is zal deze kamer vanaf nu wel een goede verbinding hebben.

 

Wifi Booster Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Voordat je over gaat tot de aankoop van een wifi booster is het van belang dat je deze koopgids even doorleest. Niet elke wifi versterker is hetzelfde sommige zijn sneller als andere en sommige zijn specifiek gemaakt voor veel gebruikers tegelijk te verbinden. Als je een internetkabel wilt aansluiting moet je zeker een wifi versterker kopen met ethernet aansluiting. Hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aanschaf.

  • WPS knop
  • Ethernet aansluiting
  • Bereik
  • MU-MIMO
  • Verbindingssnelheid
  • Frequenties
  • Stopcontact Aansluiting
  • Antennes
  • Prijs

WPS knop

Zo goed als alle wifi versterkers kan je makkelijk verbinden met je bestaande netwerk dankzij de WPS knop. Ga naar het hoofdstuk Het installeren van een wifi repeater voor meer info.

Ethernet aansluiting

Sommige wifi versterkers hebben een extra ethernet poort waar je een ethernet kabel kan mee verbinden. Zo ben je zeker dat het signaal altijd online blijft.

Bereik

Het bereik van een wifi booster verschilt van model tot model maar meestal heeft het een bereikt van 8 tot 10 meter, voldoende voor een verdieping of kamer van een signaal te voorzien.

MU-MIMO

Een wifi versterker met Multi-User MIMO is ontworpen om bandbreedte over meerdere toestellen tegelijk te verdelen. Dit vermindert de tijd dat iedere gebruiker of toestel moet wachten op een signaal waardoor de snelheid van je draadloos netwerk verbeterd wordt.

Frequenties

  • Single-band: Deze wifi repeaters hebben enkel de mogelijk om een 2,4 Ghz signaal uit te zenden. Een single band signaal heeft meestal een stabielere verbinding omdat het signaal makkelijker door muren kan heen dringen.
  • Dual-band: De meeste wifi versterkers hebben een Dual-band verbinding, je kan er zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz verbindingen mee uitzenden en ontvangen. Het voordeel aan 5 Ghz verbindingen is dat deze sneller zijn.
  • Simultaneous dual-band: Deze wifi versterkers zenden 2 signalen (2,4 Ghz als 5 Ghz ) tegelijkertijd uit. Hierdoor beschikt je netwerk over meer dekking en gaat het nog sneller.
  • Simultaneous tri-band: Deze wifi versterkers zenden 3 signalen (2,4 Ghz als 5 Ghz + 5 Ghz) uit zodat je het netwerk nog makkelijker draadloze apparaten kan verbinden. Deze soort wifi boosters kosten een pak duurder dus opgelet.

 

wifi extender kopen

Verbindingssnelheid

De verbindingssnelheid is één van de belangrijkste specificaties waar je op moet letten. De minimaal aanbevolen snelheid is 300 Mbps. Snellere wifi repeaters hebben snelheden tot 1200 of 1300 Mbps. Met deze wifi versterkers kan je probleem loos 4k streamen en gamen. Als het uitdrukkelijk vermeld staat in de productomschrijving dat je er netflix en youtube mee kunt kijken heeft het meestal een hogere snelheid.

Stopcontact Aansluiting

Bijna alle wifi boosters die we bespreken op onze website hebben een geintegreerde stopcontact aansluiting. Dit wil zegen dat je ze rechtstreeks in het stopcontact steekt, ze hangen dus aan de muur.

Antennes

De meeste wifi boosters hebben één of meerdere antennes waardoor het signaal versterkt wordt en er een betere verbinding wordt gegarandeerd. Voornamelijk wifi boosters waar je Netflix en video’s mee kan streamen zijn voorzien van extra antennes.

Prijs

Een wifi versterker is meestal niet duur je kan er tegenwoordig al vinden voor 30 euro. Als je echter een snelle verbinding wilt kunnen de prijzen oplopen tot 120 euro. High End wifi extenders kunnen zelfs oplopen tot 700 euro. Deze worden voornamelijk in kantoren gebruikt.

TIP: Voor de meeste mensen is een goedkope wifi versterker onder de 50 euro voldoende. Voor de veeleisende gebruikers bestaan er wifi versterkers tot 120 euro.

Meest gestelde vragen over Wifi Repeaters [FAQ]

Het installeren is meestal kinderspel, druk op de WPS knop op je router en daarna op de WPS knop van je wifi versterker, zodra het indicatie lampje brand is het apparaat verbonden en je netwerk bereik vergroot.

Een wifi repeater en wifi sterkers is hetzelfde apparaat het vergroot het bereik van een bestaand draadloos netwerk. Je kan ze meestal rechtstreeks in het stopcontact steken.

Een goede wifi versterker vind je al voor 50 euro. Je kan zelfs nog goedkoper gaan maar opgelet de goedkoopste modellen zijn meestal trager en hebben minder bereik.