Skip to main content

Labelprinter Test 2024

 

 

De beste etiketteermachines voor ieders budget

 

labelprinters

DYMO Labelprinter 450 Turbo

High End

 

etiketteermachines

Brother QL-700

Mid Range

 

labelwriter

Dymo LabelManager 160

Budget

 

 

labelprinter kopen

Meestal is de keuze aan labelwriters zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor labelprinters

✅ Betrouwbare partners

De beste labelprinters vind je hier

Met een Labelprinter of beletteringsysteem print je zeer snel en goedkoop professionele etiketten, labels en barcodestickers. Wanneer u veel etiketten of labels moet printen biedt een labelprinter vele voordelen vergeleken met een inkjet of laserprinter. Het is de beste manier om grote aantallen labels te printen. En het is relatief eenvoudig te gebruiken. Als je een inventaris moet sorteren kan je met naambadges alles makkelijk ordenen.

Kaften kan je ook van een label voorzien met bijvoorbeeld de datum en periode van de documenten op die in de kaft zitten. Zo heb je een makkelijk overzicht over al je archieven. Dit is vooral bij boekhouding belangrijk.

Verder wordt een labelprinter gebruikt om producten te voorzien van een barcode in sommige winkels. Maar ook in magazijnen worden veel labels en etiketten gebruik voor het verzenden maar ook voor zelf de orde in het magazijn te verbeteren. Er zijn verschillende labelprinters beschikbaar die elk hun voordelen hebben bij verschillende situaties. Op deze pagina leer je alles over labelprinters. Wat een beletteringsysteem is hoe een etiketteermachine werkt maar ook hoe je een labelwriter moet gebruiken.

Op deze pagina kan je de beste labelprinters vinden, wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn daarna met de data aan de slag gegaan. Op deze manier hebben wij een overzicht gekregen met de beste labelprinters. De beste labelprinters hebben we uitgelicht in een volledige TOP 10. Hier zal je vast een model vinden die het best bij je situatie past. Verder hebben we een koopgids samengesteld met alle specificaties waarop je moeten letten voor je een labelprinter gaat kopen. Bespaar je het zoeken naar informatie dit is het referentiepunt voor labelprinters!

TOP 10 etiketteermachines / beletteringsystemen

Model Review
1 Brother PT-D210VP Brother PT-D210VP

92.6%

“Handzaam apparaat, fijne grootte van de toetsen, goed display, print en snijdt snel, cassette is makkelijk te plaatsen.”

ReviewPrijs
2 Brother QL-700 Brother QL-700

95.2%

“Brother QL-700 voldoet aan de verwachtingen en werkt uitstekend.”

ReviewPrijs
3 Brother PTH107BTB1 Brother PTH107BTB1

93.8%

“Labels maken is handig en doeltreffend. Prima apparaat met veel mogelijkheden. “

ReviewPrijs
4 DYMO Labelprinter 280 DYMO Labelprinter 280

94.8%

“Handig en gemakkelijk in gebruik. Deze printer maakt mooie labels.”

ReviewPrijs
5 Brother QL-810W Brother QL-810W

93.6%

“Deze labelprinter voldoet de eisen van de gebruikers, schoon en duidelijk!”

ReviewPrijs
6 Dymo LabelManager 160 Dymo LabelManager 160

96.8%

“Gewoonweg een pracht van een toestel, eenvoudig te bedienen en een mooie afdruk.”

ReviewPrijs
7 Zebra QLn420 Zebra QLn420

86.4%

“Deze professionele labelprinter is ideaal voor magazijnen en grootwinkels.”

ReviewPrijs
8 DYMO Letratag LT 100H DYMO Letratag LT 100H

96.4%

” Een handzame labelprinter die veel mogelijkheden biedt en simpel in het gebruik is.”

ReviewPrijs
9 DYMO Labelprinter 450 Turbo DYMO Labelprinter 450 Turbo

93.4%

“Bijzonder handige labelprinter dat mooie etiketten afdrukt, een aanrader!”

ReviewPrijs
10 DYMO LabelManager PNP DYMO LabelManager PNP

84.6%

“Een kleine labelprinter met een snelle werking, enkel het materiaal kan beter.”

ReviewPrijs

 

Wat is een Labelprinter?

 

Waarom een labelprinter kopen?

Als je veel met naamstickers werkt of veel archieven moet labelen is een beletteringsysteem onmisbaar. Labels kom je tegenwoordig overal tegen. In de winkel voor producten en voedingswaren te labelen met of zonder barcode. Bij je thuis, op school, in een magazijn worden heel veel labels gebruikt denk hierbij aan stickers voor op de dozen, op paletten enz,..

Zelfs in laboratoriums wordt heel veel gebruik gemaakt van stickers, labels en etiketten. Denk hierbij aan potjes of monsters die juist moeten gelabeld worden.

Ook in de voedingsindustrie zijn labels ondenkbaar! Zo moet er bijna bij elke productie of verzending een staal worden afgenomen van het product of voedingsmiddelen en deze moet voorzien zijn van naam, datum en nog meer belangrijke informatie, zodat ze zeker de juiste staal terugvinden als er iets aan de hand moest zijn met een bepaalde product of voeding.

Zoals je ziet worden beletteringsystemen het meest gebruikt op de werkvloer voor persoonlijk gebruik zie je het minder dat mensen deze in huis hebben, niet iedereen labelt zijn spullen en archieven.

Als jij een zaak hebt is een labelprinter eigenlijk altijd handig, er zal zich altijd een moment of situatie voortdoen waar je een etiket of label nodig hebt. Een labelprinter is een investering voor je bedrijf waar je jaren plezier van gaat hebben. Het spaart veel tijd uit door de hoge afdruksnelheid en het is veel goedkoper als bijvoorbeeld laserprinters.

Voordelen van een labelprinter

✅ Zeer hoge afdruksnelheid

✅ Ideaal voor grote aantallen labels

✅ Compact en draagbaar

✅ Opties om labels te personaliseren

✅ Veel goedkoper dan inkjet- en laserprinters

✅ Geschikt voor professionele doeleinden

Brother PTH107BTB1
DYMO Labelprinter 450 Turbo

 

productetiketten en adreslabels

Hoe werkt een labelprinter?

Een labelprinter ook wel beletteringsysteem of etiketteermachine genoemd is een computerprinter die afdrukt op zelfklevend labelmateriaal. De meeste labelprinters zijn voorzien van een ingebouwd toetsenbord en een klein display. Labelprinters werken met etikettenrollen – labelrollen of met tapecassettes. Meestal synthetisch polymeer of papier.

Een goede label verkleurt niet na lange tijd zo worden goedkope labels geel als ze lang aan de zon worden blootgesteld. Een labelprinter heeft een thermische printkop die warmte toevoegt aan het te printen oppervlakte. De afdrukresolutie wordt bepaald door het aantal, en de grootte van de verwarmingselementen van de thermische printkop. Dit wordt meestal gespecificeerd in dpi. De meest gebruikte dpi voor labels is 203, 300 of 600 dpi. Hoe hoger de dpi hoe hoger de afdrukkwaliteit.

Er zijn 2 soorten labelprinters die men het meest gebruikt namelijk beiden zin printers zijn veel sneller en goedkoper als inkjet en laserprinters.

Een Directe thermische labelprinters maken gebruik van warmgevoelige etiketten die zwart worden op de plaats waar ze direct worden verwarmd. Ze worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen van korte duur zoals verzendlabels. Direct thermische labels hebben het nadeel dat ze na 6 tot 12 maanden vervagen. Dit komt door externe factoren zoals zonlicht, hitte en chemische stoffen. Doordat de printkop direct contact heeft me schurende labels hebben ze een hogere slijtage en vervangingskosten. Worden voornamelijk gebruikt voor verzendetiketten, bonnen en tickets.

Een Thermisch transfer labelprinter maken gebruik van een hars of was lint dat bij verhitting inkt op het label overbrengt. Deze labels die afgedrukt worden hebben een langere levensduur een beeldstabiliteit. Mogelijk om kleuren te printen. De printkop gaat langer mee als een direct thermische labelprinter. Worden voornamelijk gebruikt voor product en

verpakkingsetiketten, GHS etiketten en asset tags. Als je duurzame labels met een hoge resolutie voor traceerbaarheidstoepassingen en etiketten die bestand moeten zijn tegen slijtage, chemische dampen en blootstelling aan licht en hitte kies dan altijd voor een Thermisch Transfer Labelprinter

TIP: Let er altijd op dat je de labelprinter nooit open doet tijdens het printen, je kan zo het apparaat beschadigen.

 

Labelprinter – beletteringsysteem  | Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een labelprinter is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria. De ene label is de andere nog niet er zijn veel specificaties waar je rekening mee moet houden als je in een professionele omgeving werkt. Hieronder de specificaties waarop je moet letten bij de aankoop van een etiketteermachine.

  • Print methode
  • Stroomvoorziening
  • Verbinding
  • Toetsenbordindeling
  • Labelbreedte
  • Lettertypes en formaat
  • Afdruksnelheid
  • Automatisch snijmechanisme
  • Draagbaarheid

Print methode

Zoals je al in het hoofdstuk “Wat is een labelprinter?” kon lezen zijn er 2 verschillende print methodes namelijk, Directe thermische en Thermisch transfer.

Direct thermische gaat razendsnel en is meestal zwart en wit. De labels vervagen meestal nog 6-12 maanden dus dit maakt ze uitstekend voor verzendetiketten, bonnen en tickets. Het afdrukken is goedkoper als thermische transfer maar de printkop gaat sneller stuk omdat er meer wrijving is met de labels, dus hogere reparatiekosten.

Thermisch transfer labelprinters zijn duurzamer en geschikt voor labels die een lange levensduur moeten hebben zoals traceerbaarheidstoepassingen. De resolutie van deze labels is ook veel hoger. Deze labelprinters hebben een langere levensduur en minder reparatiekosten.

Stroomvoorziening

Er zijn beletteringsysteem die op zowel accu, batterij en netstroom werken. Zo is een accu handig omdat je het makkelijk kunt opladen en dus geen batterijen moeten vervangen. Een labelprinter met voedingskabel is beperkt in beweging en ideaal als de label printer op een vaste plaats moet staan denk hierbij op de werktafel langs een computer. Meestal kan je deze terug op de werktafel van een operator. Die op batterijen zijn goedkoper maar hebben het nadeel dat je telkens de batterijen moet vervangen. De beste keuze volgens ons is een labelprinter op accu.

Verbinding

Niet altijd beschikt een labelprinter over een toetsenbord en afleesbaar scherm. En deze gevallen is het handig als je het apparaat kan verbinden met een computer. De meest voorkomende verbindingen zijn via USB, Bluetooth en Wifi. Soms kan het ook zijn de labelprinter met een netwerkkabel is verbonden, dit is meestal het geval met grote labelprinters die op een vaste positie blijven staan.

Automatisch snijmechanisme

Sommige labelwriters hebben een automatisch snijmechanisme dus na de print wordt de label automatisch afgesneden, soms moet je zelf scheuren meestal door in de richting van de ijzeren tandjes te trekken. Als het heel snel moet gaan wil je natuurlijk dat alles volledig automatisch gaat.

Draagbaarheid

Als je van plan bent om de labelprinter de hele dag rond te slepen zorgt dan dat je een compact model hebt dat niet te veel weegt. Spaar je armen uit op deze manier.

TIP: Lees aandachtig deze eigenschappen van een labelprinter na zodat je zeker geen misskoop doet.

 

etiketteermachine kopen

Labelbreedten

Meestal heeft een labelprinter een maximum breedte waaruit je verschillende kleinere breedtes kan kiezen. Let goed op hoe breed je jouw labels moeten printen en kies een beletteringsysteem waarvan de maximum breedte hoger of gelijk is aan de breedte van het label dat je nodig hebt.

Toetsenbordindeling

Net zoals bij computer toetsenborden is de Toetsenbordindeling van een labelprinter ofwel AZERTY (Frankrijk en België) ofwel QWERTY (Nederland). Als je in andere landen woont kan dit ook nog verschillen.

Lettertypes en formaat

Als je meerdere lettertypes of groottes nodig hebt let dan goed op sommige labelprinters hebben meerdere opties en sommige modellen hebben maar 1 formaat en lettertype. Als je grote letters wilt neem dan een labelprinter die een grootte lettertype kan uitprinten.

Afdruksnelheid

De meeste labelprinters zijn razendsnel, sommige modellen zijn nog sneller hier betaal je natuurlijk een duurdere prijs voor.

Meest gestelde vragen over labelprinters [FAQ]

Een labelprinter is een duurzame investering voor bijna elke onderneming. Het etiketteren van producten, dozen, stalen, archieven enz… Als je een eigen bedrijf hebt mag het zeker niet missen in jouw arsenaal!

We raden of om de labelprinters te gebruiken in direct zonlicht. Ook hoge temperaturen moeten vermeden worden. Als je dit toch doet kunnen de labels sneller vervagen of geel worden. Verder mag je een labelprinter nooit opendoen terwijl hij aan het printen is.